O nas
Historia powstania
W listopadzie 2022 Zakwas na barszcz oraz Chrzan świętokrzyski, jako produkty tradycyjne trafiają na Świętokrzyski Szlak Kulinarny
O mnie
Nazywam się Anna Bojek, jestem właścicielką Jacentowskiej Piwniczki, córką Czesławy i Romana Bojków. To Oni zaszczepili we mnie miłość do ekologii, przetwórstwa i przedsiębiorczości. Od dziecka byłam zaangażowana z pracę moich rodziców, pomagałam im w gospodarstwie, później na przetwórni, jeździłam na targi promujące żywność ekologiczną i inne imprezy promocyjne, małymi kroczkami uczyłam się tajników produkcji. Chcąc kontynuować dzieło moich rodziców ukończyłam studia inżynierskie na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji oraz studia magisterskie na kierunku inżynierii przemysłu spożywczego. Z myślą poszerzenia oferty zostałam również certyfikowanym grzyboznawcą. Po studiach otworzyłam własną działalność i nadałam nowy kształt rodzinnej przetwórni. Niezmierną satysfakcję sprawia mi zadowolenie klientów, dlatego z ogromnym zaangażowaniem, starannością i pasją robię przetwory według przepisów mojej mamy i babci, ale także tworzę własne, dzięki czemu w każdym sezonie pojawiają się nowości . Serdecznie zapraszam Państwa do poznania naszych przetworów i dołączenia do grona naszych Klientów.